Helt fantastisk idé, med otroligt mycket smak! 👏🏼😍 Funkar lika bra som förrätt eller huvudrätt och hettan är lätt att variera efter tycke. Dessa är väldigt lätta att preppa tex kvällen innan, för att bara stoppa in i ugnen. Godast varma, men slank ner lätt kalla också 😙 Ha en fortsatt fin helg! 💚
Original recept från www.instagram.com
July 13, 2023
1 st vitlöksklyfta
2 cm ingefära
2 msk mirin
1 tsk chinkiang
1 msk vegansk ostronsås
2 msk tamari
2 st nypor vitpeppar
2 msk jordnötsolja
300 g färs
3 st salladslökar
2 st morötter
1 st pkt glasnudlar
1 st salladskål
0.5 dl jordnötter
1 st röd chili
1 st pkt glasnudlar
Riv ingefära och vitlök fint.
Riv moroten grovt och hacka jordnötterna
Skär salladslöken och chilin i tunna skivor.
Blanda vitlök, ingefära, mirin, vegansk ostronsås, Chinkiang, tamari och peppar i en skål.
Ta en djup stekpanna med olja och stek färsen så den får fin färg.
Häll i salladslök, morot och såsblandning med 1 dl vatten. Blanda om väl och låt sjuda 4-5 min.
Under tiden, koka glasnudlarnaenligt anvisning. När dom är klara, vänd ner i färsblandningen tillsammans med jordnötterna. Ställ åt sidan.
Blanchera salladskålen i en stor kastrull med vatten, ca 1-2 min. Låt torka av på hushållspapper.
Sätt ugnen på 220 grader.
Ta ett blad med ca 2 msk fyllning vid roten och rulla ihop till ett paket. Vänd in sidorna när du rullar ihop så inte fyllningen kan trilla ut. Lägg i en stor ugnsform. Gör samma sak med resterande blad, tills fyllningen tar slut.
Pensla alla rullar på toppen med lite olja och grädda i ugnen ca 15min, tills de fått fin färg.
Servera med tamari eller annan smarrig dippsås.