Dessa Ă€r sĂ„ goda, lĂ€tt ljumna, bĂ„de en kall och varm sommardag. Sött, syrligt och med hetta. đ„ Den hĂ€rligt kladdiga tofufyllningen Ă€r löjligt god tillsammans med unagisĂ„sen. đ
Original recept frÄn www.instagram.com
July 12, 2023
1 st pkt tofu
2 dl aioli
1 st mango
0.5 st gurka
Picklad rödlök
2 st selleri
2 - 3 msk sriracha
Jordnötsolja
4 st noriark
0.5 dl mirin
1.5 tsk sake
1 msk kokossocker
0.5 st tamari
Koka upp sushiris enligt anvisning pÄ paketet. LÄt svalna.
Blanda riset med vinÀger, salt och socker i en skÄl.
HÀll i alla ingredienser till unagisÄsen i en liten kastrull, lÄt koka upp och sÀnk vÀrmen. LÄt sjuda 10-12 min tills den tjocknat. TÀnk pÄ att den blir tjockare nÀr den svalnar. StÀll Ät sidan.
Smula sönder tofun ner i en stor stekpanna, tillsammans med jordnötsolja. Stek tofun tills den fÄr fÀrg.
Rör ner sriracha. Stek ytterligare 1-2 min.
Ta av och lÄt svalna nÄgot innan du blandar ner aiolin. Rör till en jÀmn röra.
SkÀr mango, gurka och selleri i tunna stavar.
Ta ett nori-ark och lÀgg med en spets uppÄt.
LĂ€gg bottenlagret med ris, ca 10x10cm.
LÀgg nÀsta lager med tvÄ skedar tofu.
LÀgg mango, gurka, selleri och picklad lök i nÀsta 4 lager. Toppa sista lagret med ris.
Vik ihop paketet med alla hörn in mot mitten sÄ de överlappas och möts som ett kuvert.
Packa in i plastfolie sÄ det fÄr vila i 10min, innan du skÀr det i 2 delar pÄ mitten.
Toppa med unagisÄs och sesamfrön.