Här är enkla glutenfria frallor som endast ska jäsa 30 minuter och blir härligt fluffiga och goda. Knepet när man baka glutenfritt bröd är att man måste låta degen vara lite för kladdig. Då blir brödet saftigt och gott! Så dessa frallor slevar jag bara upp på plåten så det inte är så mycket att knåda och forma när den är så kladdig. Självklart kan du tillsätta brödkryddor, toppa med lite frön eller testa byta ut bovetemjöl till annan sort. Våga testa dig fram beroende på vad du gillar och har hemma i skafferiet.
Original recept från sandracallermo.se av Sandra Callermo
July 9, 2023
50 g jäst
1 tsk salt
4 dl vatten
0.5 dl olivolja
1 msk honung
4 dl mjölmix (glutenfri och mjölkfri)
3 dl havregryn
1 dl bovetemjöl
Sätt på ugnen på 225 grader. Smula jästen i en bunke och tillsätt salt och rör så jästen löser upp sig.
Tillsätt sedan ljummet vatten och blanda.
Därefter kan du tillsätta olivolja, honung, mjölmix, havregryn och bovetemjöl. Blanda ordentligt och arbeta degen några minuter. Degen ska vara kladdig men om den är för lös kan du tillsätta lite mer mjölmix.
Använd en slev för att klicka ut till 10 frallor på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk 30 minuter. Strö över lite mjöl och grädda i ugnen ca 20 minuter så de får fin färg.