Gräddvåfflor med vitlök och dill tillsammans med löjrom, smetana och rödlök.
May 17, 2022
3 dl vetemjöl
3 dl grädde
2 dl vatten
1 st ägg
3 - 4 st vitlöksklyftor
1 kruka dill
2.5 dl smetana
1 st rödlök
80 g löjrom
Smör
Häll mjölet i en bunke och tillsätt lite salt. Tillsätt grädden, ägget och vattnet. Blanda till en jämn smet.
Pressa vitlöksklyftorna i smeten. Finhacka dillen men spara några kvistar till garnering. Häll i smeten och blanda runt ordentligt så det blir jämnt spridning. Låt vila en stund. Finhacka löken undertiden.
Värmt upp våffeljärnet. Smält ca 50gram smör och häll i smeten. Grädda våfflorna.
När våfflorna är färdiga, dela dem till hjärtformade snittar och lägg på ett fat. De ska ha svalnat lite så inte smetanan smälter.
Lägg en klick smetana på våffelhjärta, strö över rödlök och toppa sedan med löjrom. Garnera med en kvist dill.