Detta receptet MÅSTE du spara!!! Förra året gjorde jag en helt fantastiskt jordgubbstiramisu! Vi var fem vuxna och sex barn som delade på denna skapelse men ändå blev hälften över, det var så mycket tiramisú 😅 jag har därför modifierat receptet och minskat mängden. Detta recept är perfekt om man vill bjuda på en fräsch och snabblagad efterrätt eller konkurrera med den klassiska "jordgubbstårta".
Original recept från www.instagram.com
July 8, 2023
250 g mascarpone
2.5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1.5 dl koncentrerad flädersaft
0.5 st vaniljstång
2 l jordgubbar
1 dl vatten
200 g savoiardikex
Lägg mascarpone, grädde, socker och 0.5 dl av flädersaften i en bunke. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Tillsätt dem.
Vispa med elvisp till en fluffig kräm. Ansa och skiva jordgubbarna. Häll resten av saften i en djup tallrik. Tillsätt 1 dl vatten.
Doppa kexen i saften och varva med jordgubbar och kräm i en stor skål. Toppa med jordgubbar och garnera med t ex jordgubbsblad och blommorna (eller mynta/citronmeliss.) NJUT!