Krämig kycklingsallad med parmesan och svartpeppar från Elsa Billgren!
July 7, 2023
2 st kycklingbröstfilé (gärna eko)
Smör (till stekning)
2 st crunchitasalladshuvuden (el 1 romansalladshuvud)
1 st avokado
8 st körsbärstomater
1 knippe persilja
Parmesanost
Nymalen svartpeppar
1 msk majonnäs
1 msk turkisk yoghurt
1 msk citronsaft
1 dl riven parmesanost
Flingsalt och nymalen svartpeppar
Sätt ugnen på 175 grader. Stek kycklingen i smör på hög värme så båda sidorna får färg. Salta och peppra. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och täck med grill/aluminiumfolie, ugnsbaka till kycklingen är klar. Ca 10 min beroende på filéernas tjocklek.
Medan kycklingen svalnar: skölj salladen och dela den i mindre bitar. Dela tomaterna i mindre bitar. Hacka persiljan. Dela avokadon och skär i tunna skivor i sitt skal.
Blanda samman dressingen i en stor skål och blanda i sallad och persilja. Lägg upp på tallrikar. Toppa med tomater. Skiva kycklingen och lägg i mitten, placera den skivade avokadon uppepå. Toppa med massa riven parmesan och nymalen svartpeppar. Njut!