Super enkel men lyxig snitt som kan göras till många gäster snabbt och enkelt.
May 16, 2022
Rostbröd
400 - 600 g färsk grovmald innanlår
80 g foie gras
Apelsinmarmelad
Bourbon
1 knippe persilja
Rostad lök
Ta ett runt dricksglas och pressa ut cirkulära skivor ur rostbrödsskivorna. Gör så många som du vill ha antal snittar.
Stek de runda skivorna i lite smör och olivolja samt en gnutta salt. Lägg skivorna på ett serveringsfat och låt svalna.
Lägg det malda innanlåret i en bunke. Tillsätt en skvätt bourbon samt lite olivolja. Salta och peppra färsen.
Forma råbiffar i lagom storlek i förhållande till storleken på de runda rostskivorna. Man kan med fördel använda en mindre hamburgerpress. Lägg en på respektive brödskiva.
Häll apelsinmarmeladen i en skål och blanda upp den med ett par cl bourbon.
Öppna förpackningen med foie gras och lägg en bit ovanpå råbiffen.
Strö över lite rostad lök över råbiffen. Tillsätt apelsinmarmeladen samt dekorera med persilja.