Min fina svägerska Ellen Rang bjöd häromdagen på en supergod pasta som fick bli inspiration till detta recept. Jag älskar när ens middag mer eller mindre tillagar sig själv så här körde jag in allt i ugnen och lät det puttra samman till en god pastasås. Spara och laga du också!
Original recept från www.instagram.com
July 10, 2023
500 g pasta arrighi
1 st aubergine
600 g (två frp) cocktailtomater valfri färg
3 st vitlöksklyftor
120 g grekiska oliver
1 tsk harissa
1 tsk citronsaft
0.5 st skalet från citron
1 st burrata
Basilika
Olivolja
Salt
Peppar
Parmesan
Sätt ugnen på 220°.
Koka pastan enligt anvisning.
Skölj tomaterna och lägg i ugnsfast form.
Strimla och hacka aubergine och lägg tillsammans med oliverna och krossad vitlök i samma form som tomaterna.
Ringla över olivolja och strö över salt och peppar.
Ställ i mitten av ugnen och låt stå i ca 20-25 min.
Blanda 1 tsk harissa med två matskedar olivolja och 1 tsk citronsaft.
Vänd den färdigkokta pastan i tomatsåsen.
Ringla över harissaolja, riv över citronskal och toppa med basilika och bitar av buratt.
Servera med riven parmesanost. NJUT!