Färskpotatis med ugnsstekt lax och en ljuvligt god romsås gör susen sköna sommardagar och går lika snabbt att laga som att äta. I detta recept använder jag mig av svart stenbitsrom men det går lika bra med röd rom eller tångrom. Ta helt enkelt det du har hemma ☺️ Använder du dig av svart rom så rör försiktigt så att de inte går sönder och färgar såsen grå. Spara och laga du också 🍋
Original recept från www.instagram.com
June 30, 2023
4 st lax
600 g färskpotatis
Salt
Peppar
Olivolja
0.5 st rödlök
2 msk färsk dill
1 dl majonnäs
2.5 dl gräddfil
1 msk citronsaft
75 g stenbitsrom
Sätt ugnen på 200°.
Skrubba potatisen och sätt på kokning.
Lägg laxen i en ugnsform. Salta och peppra och ringla olivolja över ställ in i ugnen i ca 15- 20 min. Finhacka rödlöken. Hacka dillen.
Rör ihop majonnäs och gräddfil. Blanda i den hackade löken, dillen och citronsaften.
Rör försiktigt i romen.
Servera lax med potatis och romsås, NJUT!