Jag tycker om att göra egen granola och så såg jag ett recept hos Cecilia Folkesson på chokladbollsgranola och blev inspirerad. Så jag gjorde min egen variant! Och barnen tycker det är så lyxigt att få äta flingor som smakar choklad till frukost 😉 Det är inget vitt socker i utan dessa är sötade med dadlar vilket jag tycker känn lite bättre och dessutom är det väldigt gott! En lite lyxigare frukost helt enkelt!
Original recept från sandracallermo.se av Sandra Callermo
June 29, 2023
8 dl (glutenfria) havregryn
4 dl puffat ris
3 dl kokosflingor
1 dl vita chiafrön
1 dl solroskärnor
1 dl kakao
0.5 tsk salt
20 st dadlar
1 dl kokosolja
2 dl vatten
Sätt på ugnen på 100 grader. Blanda havregryn med puffat ris, kokos, chiafrön, solroskärnor, kakao och salt.
Lägg kokosolja och vatten i en kastrull och värm det under omrörning. Ställ åt sidan. Lägg dadlar i en blender, häll på vätskan och mixa slätt.
Rör ner vätskan i de torra ingredienserna. Sprid ut på två plåtar med bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca 75-90 minuter. Rör om då och då. Stäng sedan av ugnen och låt granolan stå kvar på eftervärmen.