Om man har en bit västerbottenost och rulle smördeg i kylen, bladspenat i frysen och soltorkade tomater i skafferiet, vad gör man då? Jo denna asgoda smördegspajen! Jag älskar när jag lyckas slänga ihop ett recept som passar alla i familjen. Mina barn har vägrat spenat tidigare, men idag gick det ner utan protester! Bästa betyget jag kan få! Enkelt att slänga ihop och otroligt gott att äta! Spara och laga du också!
Original recept från www.instagram.com
June 28, 2023
1 st rulle smördeg
4 st ägg
2 dl grädde
1 dl riven ost
1 dl riven västerbottenost
1 st riven mozzarella
4 st soltorkade tomater
2 st vitlöksklyftor
65 g bladspenat
Salt
Peppar
1 st ägg till pensling
Sätt ugnen på 220°. Klä en pajform med smördegen. Pensla smördegen med ett uppvispat ägg. Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i ca 10 min.
Vispa samman 4 ägg med grädden och de rivna ostarna. Salta och peppra.
Hacka de soltorkade tomaterna och vitlöksklyftorna. Stek i en stekpanna tillsammans med bladspenat. Lägg i botten av pajen och hll äggstanningen över. Ställ in i ugnen i ca 15-20 min. Servera med en grönsallad och NJUT!