Enkelt och GOTT! Perfekt om du har kvar tacosås, majs och tortilla från tacosen 🙌
June 26, 2023
1 msk rapsolja
2 små burkar majs
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 l vatten
1 hönsbuljongtärning (går att ta grönsak)
2 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
Salt efter smak
4 tortillas
1 dl creme fraiche
0.5 dl tacosås
1 msk rapsolja
Hacka löken och pressa vitlöken i en kastrull, stek tills det blir mjukt. Häll ner majs och öka värmen lite. Fräs i några minuter.
Häll på vattnet och lägg i buljongen. Häll i kryddorna, låt koka upp och puttra några minuter.
När soppan har kokat en stund, ta av den från värmen och mixa slät med en stavmixer. Krydda mer vid behov.
Blanda tacosås och creme fraiche och bred på tortillans ena sida. Lägg ihop dem 2 och 2 och stek i olja på medelhög värme tills de har fått en fin yta.