En härlig gryta på kikärtor som mättar. För det är precis det som jag har problem med när det kommer till vegetarisk kost, just att bli mätt. Men kikärtor gör ett bra jobb och får även min mage mätt. Denna gryta går snabbt att slänga ihop och är god.
May 12, 2022
Körsbärstomater
Salladslök
Ris eller matvete (matvete är ett bättre miljövänligt alternativ eftersom det odlas i sverige och bra mycket godare än ris)
2 frp kikärtor
200 g bladspenat
200 g soltorkade tomater
3 st vitlöksklyftor
1 tsk chilipulver
1 msk curry
2 msk tomatpuré
1 msk vitvinsvinäger
3 dl grädde
0.5 dl vatten
0.5 st grönsaksbuljongtärning
Salt
Peppar
Koka riset enligt beskrivningen på förpackningen.
Skölj av kikärtorna i ett durkslag och låt rinna av.
Fräs spenaten i oljan från burken med soltorkade tomater. Pressa i vitlöken och tillsätt kryddorna, tomatpurén och de soltorkade tomaterna.
Tillsätt vatten, vinäger, grädde, kikärtor och buljongtärningen. Låt koka i några minuter och smaka av med salt och peppar.
Servera med ris och toppa gärna med körsbärstomater och salladslök.