Kakan är ganska grov och är som en blandning mellan kaka och bar. Det går bra att använda tahini istället för jordnötssmör men använd då 100 g och tillsätt 1 tsk agavesirap. Blir ca 10-12 bitar.
May 12, 2022
4 st mogna bananer (460g)
120 g jordnötssmör creamy/crunchy eller tahini
250 g havregryn (alt. glutenfria havregryn)
125 g chokladknappar
Sätt på ugnen på 175°C. Klä en brödform med bakplåtspapper.
Mosa bananerna ordentligt i en skål och blanda ner havren, jordnötssmöret (eller tahinin) och 100 g av chokladen.
Häll ner smeten i brödformen och garnera med de sista chokladknapparna.
Grädda mitt i ugnen i ungefär 15-20 minuter. Låt svalna helt innan du skär i mindre bitar.
Förvara i brödformen täckt med plastfolie eller i en lufttät förvaringslåda i kylskåp.