En krämig och god gubbröra perfekt till såväl midsommar, påsk som jul. Under juletid kan med fördel ansjovis bytas ut mot matjessill
June 20, 2024
2 burkar ansjovis
5 st potatisar
1 st gullök
1 kruka dill
1 kruka gräslök
4 st hårdkokta ägg
2 dl crème fraiche
150 g riven västerbottenost
80 g forellrom
Börja med att koka potatis och ägg. Använd gärna färskpotatis. Äggen ska vara hårdkokta. Riv västerbottenosten.
Häll av ansjovisen men spara spadet från en burk. Finhacka löken och stek den lätt. Låt svalna.
Skala och hacka äggen samt potatisen. Finhacka ansjovis, dill och gräslöken.
Häll ner Crème Fraiche i en bunke. Blanda ner ägg, potatis, lök, ansjovis, kryddor, ost och forellrom och rör runt. Salta och peppra. Garnera gärna med lite dill och gräslök.
Servera på ett gott knäckebröd eller en skiva kavring.