Vänner! Jag har en fantastiskt smaskig överraskning för er idag – låt mig presentera "Sötsyrlig Rabarberdröm"! 😍🍓✨ Här kombineras vit choklad med krämig grekisk yoghurt för att skapa en himmelsk kräm som kommer att göra er svag i knäna. Rostad rabarber med honung utgör den perfekta kombinationen av syra och sötma! 🔥 Föreställ dig det på en bädd av len chokladyoghurten som toppats med härlig lättrostade pistagenötter. Och för att göra denna dröm komplett, det krispiga havreflarn är som pricken över i:et. Alltså jag dör så gott det är! Ta fram era skedar och hugg i! 🤤❤️
Original recept från www.instagram.com
June 22, 2023
100 g vit choklad
2 dl grekisk yoghurt
300 g rabarber
3 msk flytande honung
1 dl pistagenötter
Havreflarn
Förvärm ugnen till 200°C.
Bryt den vita chokladen i bitar och placera den i en skål. Smält chokladen antingen i mikrovågsugnen eller över vattenbad på spisen. Rör ner yoghurten i chokladen lite i taget tills det blir en slät kräm. Häll blandningen i en serveringsskål och ställ den i kylskåpet i ungefär 1 timme.
Rengör och skär rabarbern i 10 cm långa bitar. Om rabarbern har grovt skal kan du skala dem innan.
Lägg rabarberbitarna i en ugnsform och ringla över honungen. Placera formen i mitten av ugnen och grädda i cirka 15 minuter.
Hacka pistagenötterna grovt.
Servera den ljumna rabarbern tillsammans med chokladyoghurten. Strö över hackade nötter och servera med ett havreflarn. Njut av den sötsyrliga rabarberdrömmen!