… som du fixar på en kvart och dessutom utan råa ägg i mascarponekrämen. Du hinner innan midsommarafton! 😘 Till 6-8 pers
Original recept från www.instagram.com
June 22, 2023
250 st jordgubbar
4 msk socker
0.5 st citron (saften)
2.5 dl vispgrädde
250 g mascarpone
0.5 dl florsocker
100 g savoiardikex (1 påse)
Mixa jordgubbar (men spara några till dekoration) med socker och citronsaft till en slät puré. Ställ åt sidan.
Vispa grädde med florsocker. Vänd ner mascarpone och vispa några sekunder till.
Doppa kexen i jordgubbspurén, lägg upp ett lager i en skål. Täck med 1/3 av mascarponekrämen och upprepa 2 lager till.
Plasta in. Ställ kallt några timmar, helst över natten. Dekorera med jordgubbar och ätbara blommor eller mynta, eller citronmeliss. Njuuut 🥰