Färsk torskfilé är fantastiskt gott, här med en god kall sås och smörslungad potatis. Det funkar såklart bra med fryst torsk också. Recept för potatisen ser ni i min profil.
June 21, 2023
500 - 600 g torskfilé
1 ägg
2 dl ströbröd
Örtsalt
Vitpeppar
2 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
0.5 dl chilisås
200 g saltgurka
1 dl dill
Vitpeppar
Dela fisken i portionsstorlekar. Ta ägget i en shaker och skaka den och lägg den ägget på ett fat. Häll skorpmjölet på ett annat fat. Doppa torsken först i ägget och sen i skorpmjölet.
Stek i smör i stekpanna på medelvärme. Krydda med örtsalt och vitpeppar på båda sidor.
Rör ihop creme fraiche, majonnäs och chilisåsen. Skär gurkan i små bitar och häll i. Hacka dill och blanda i och smaka av med lite peppar.
Servera med lite citron och gärna Smörslungad nypotatis. Det finns recept på i min profil.