Tips! Man kan även byta ut rabarber mot äpplen 🍏 🍎, hallon eller blåbär 🫐 (se bilder). Det blir jättegott 😋
June 20, 2023
250 g rabarber (ca 3-4 stjälkar, beroende på storlek) + 2 msk strösocker och 1 msk potatismjöl att pudra över
2 st ägg
2.5 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
75 g smör, smält
0.5 tsk mortlade kardemummakärnor
Florsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala rabarbern och skär den i bitar, ca 1 cm.
2. Pudra lite strösocker och potatismjöl över rabarbern.
3. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner de torra ingredienserna ihop med smöret i äggsmeten. Blanda ihop allt till en slät smet.
4. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
5. Strö rabarbern och kardemumman på smeten.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30-35 min. Pudra över florsocker före servering. Den ska vara lite lätt kladdig och seg. Ät den som den är eller servera med vaniljsås eller glass.