6 st färska champinjoner
1 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
250 g nötfärs
2 msk tomatpuré
1 1/2 tsk timjan
1 msk oregano
1 msk salvia
1 1/2 tsk basilika
1 st köttbuljongtärning
3 msk grönsaksfond
1 burk krossade tomater
3 dl vatten
Salt
Svartpeppar
Skölj och hacka champinjonerna i mindre bitar. Stek i en gjutjärnsgryta tills dom knäpper.
Skala och hacka den gula löken. Skala och finriv vitlöken. Sätt ner i grytan och stek tills löken är mjuk.
Tillsätt nötfärsen och stek tills den är genomstekt.
Tillsätt tomatpurén och stek i 30 sekunder.
Tillsätt alla kryddor, buljongtärning, fond, krossade tomater och vattnet.
Låt koka i minst 1 timme.
Smaka av med salt och svartpeppar.