Detta är min bästa pasta hittills. Helt magisk!
July 1, 2023
400 g lövbiff
1 st finhackad gul lök
3 klyfta vitlök
Olivolja
2 msk tomatpuré
250 g skivade champinjoner
150 g bladspenat
150 g soltorkade tomater
3 dl creme fraiche
2 tsk koncentrerad kalvfond
Basilika
Timjan
Oregano
Salt
Svartpeppar
Fräs lövbiffen snabbt i olivoljan och lägg sedan i den finhackade löken och pressa i vitlöken.
När löken börjat svettas så lägger du i tomatpurén och kör en liten stund till.
Lägg sedan i de skivade champinjonerna och låt dem lagas.
När champinjonerna är nästan klara lägger du i bladspenaten och rör extra noggrant så allt blandas.
När vätskan försvunnit lägger du i de avrunna soltorkade tomaterna och crème fraichen. Häll i den koncentrerade kalvfonden, oregano, timjan, basilika, salt och nymalen svartpeppar. Låt puttra i ca 10 min.
Servera med pasta och toppa med parmesanost och några färska basilikablad.