75 g smör
7 st skivor kavring
5 st gelatinblad
3 dl creme fraiche
400 g fÀrskost som t.ex. philadelphia ost
1 kg rÀkor med skal
1 st liten rödlök
1 burk stenbitsrom (ca 80 gram)
0.5 dl hackad dill
1 msk pressad citron
Salt/vitpeppar
Börja med bottnen genom att smÀlta smöret, mixa brödet och blanda ihop till en degig massa. Tryck ut blandningen i en form med avtagbart kant pÄ ca 25 cm i diameter. StÀll i kylen.
LĂ€gg gelatinbladen i kall vatten i ca 10 minuter.
Blanda ihop creme fraiche och fÀrskost.
Skala rÀkorna och hacka hÀlften av dem i smÄbitar. Resten av rÀkorna anvÀnds till garnering.
Skala och finhacka rödlöken.
Blanda ner hackade rÀkor, rödlök, rom, dill och pressad citron i creme fraiche/fÀrskosten. Smaka av med salt och peppar.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen. SmÀlt dem under omrörning i en kastrull pÄ svag vÀrme. Drag bort kastrullen frÄn vÀrmen.
Rör ut gelatinet med lite av creme fraiche blandningen (dÄ minskar risken för ev gelatinklumpar i fyllningen). Blanda i resten av fyllningen och rör om ordentligt.
Bred ut fyllningen över kavringsbotten. LÄt stelna i kylskÄp minst 5 timmar (gÀrna över natten). Dekorera med resten av rÀkorna strax innan servering.