Rostad potatis passar bra till både lax, kyckling och kalv. Potatisen är godast lätt ljummen. Man kan också ha med andra rotsaker ex morot eller palsternacka. Originalreceptet är från www.tasteline.com
Original recept från www.tasteline.com
June 15, 2023
1 kg delikatesspotatis
2 msk balsamicovinäger
1 msk olivolja
1 msk flytande honung
1 st vitlök
0.5 msk flingsalt
1 krm svartpeppar
0.5 dl färsk gräslök
0.5 dl röd lök
Flingsalt
1. Sätt ugnen på ca 200 grader.
2. Blanda balsamicovinäger, olivolja, honung, riven vitlök, flingsalt och svartpeppar till en slät marinad.
3. Placera potatisen med ett jämt lager i en vid ugnsfast form. Häll över marinaden och blanda väl med potatisen.
4. Rosta potatisen ca 40-45 minuter eller tills den är mjuk i mitten. Rör om ca 2-3 gånger undertiden.
5. Lägg upp i en skål, strö lite flingsalt, finhackad gräslök och finhackad rödlök över innan servering.