En saftig och smarrig köttfärslimpa med smak av oliver och oregano som gräddas i ugnen till perfektion. Servera den med ugnsrostade krispiga potatisklyftor och en delikat röra gjord på yoghurt och fetaost. Smakerna för tankarna till medelhavet och ljumna sommarkvällar. Smaklig spis!
Original recept från www.ica.se
June 15, 2023
500 g kycklingfärs
0.5 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 msk japansk soja
2 st vitlöksklyftor
1 st ägg
Lite soltorkad tomat
Örter valfritt
Salt och peppar
2 dl matyoghurt
1 st fetaost
Citronsaft
Peppar
Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
Färslimpa: Blanda ströbrödet med mjölken och sojan och låt svälla ett par minuter. Pressa i vitlöken.
Blanda färsen med salt och peppar och örter. Tillsätt ströbrödsblandningen, soltorkade tomater, ägg. Blanda ordentligt och forma till två limpor. Lägg dem på plåten och stek ytterligare ca 20 minuter eller tills färslimpornas innertemperatur är 72°C.
Fetayoghurt: Smula fetaosten och blanda den med yoghurten. Smaka av med peppar.
Servera färslimpan med potatis, fetayoghurt och sallad.