Jag måste bara dela med mig av min absoluta favoritsallad som jag har ätit så många gånger att vi är som gamla vänner nu! 😄🥗 Denna sallad är en himmelsk symfoni av smaker som får mig att le varje gång jag tar en tugga. Jordgubbar som sprakar av sötma, ädelost som ger en härlig sälta, pecannötter för en krispig textur, och självklart kycklingen och baconet som ger den där fantastiska umamikicken! 🥓🍗 Trots att det kanske låter som en udda kombination, kan jag lova er att denna sallad är som en perfekt matchning på Tinder – de här smakerna är gjorda för varandra! 😉 Så, om du inte har provat denna smakexplosion ännu, då är det dags att swipa höger och ge den en chans! Låt dina smaklökar gå på dejt med denna fantastiska sallad och låt dem bli förälskade! 💃❤️
Original recept från www.instagram.com
June 13, 2023
2 st kycklingbröstfiléer
150 g salladsmix
1 st kalkonbacon
1 l jordgubbar
100 g ädelost
1 dl pecannötter
0.75 dl olivolja
3 msk balsamico
2 tsk flytande honung eller agavesirap
2 krm svartpeppar
2 krm flingsalt
Krydda kycklingen med salt och peppar och gnid in dem med soja.
Bryn i smör i en stekpanna och ställ sedan in i ugnen i ca 35-40min.
Skiva kalkonbacon och stek knaprig med lite rapsolja i en stekpanna.
Hacka pecannötter och rosta i en torr stekpanna.
Blanda ihop dressingen.
Snoppa och dela jordgubbarna i fyra delar.
Lägg hälften av salladsmixen på ett fat och varva med hälften av kycklingen, jordgubbar, bacon och dressing.
Upprepa nu med återstående sallad, jordgubbar, dressing, kyckling och bacon.
Toppa med pecannötter och smulad ädelost.
Ät med surdegsbröd eller som den är. NJUT!