300 g morötter
1 st vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
2.5 dl matlagningsgrädde
1 tsk paprikapulver
0.5 st citron citronsaft
1 st grönsaksbuljong
1 st lök
20 g smör
Peppar
400 g pasta
3 st vitlöksklyftor
2 st citronskal
2 dl persilja
Parmesan
Skala och hacka lök och vitlök.
Skala och riv morötterna grovt.
Fräs lök, vitlök och morötter i smör tills det mjuknat.
Tillsätt chiliflakes, paprikapulver, matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och citronsaft. Låt koka upp och sedan sjuda på medelvärme i ca 10 minuter.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Finhacka vitlök, citronskal och persilja till gremolatan.
Servera pastan med såsen och gremolatan. Toppa med riven parmesan och peppar.