En vegovariant på klassikern pytt i panna med ugnsrostat grönt, halloumi och örtsmör. Här lagar vi den på blomkål, morot och potatis, men du kan självklart variera pytten med de grönsaker och rotfrukter du har hemma. Den tillhörande senapskrämen med äpple, honung och senap är helt oemotståndlig!
Original recept från www.ica.se
June 11, 2023
50 g rumsvarmt smör
35 g valfria frysta örter t ex dill, persilja eller basilika
1 st liten blomkål (à ca 500 g)
250 g champinjoner
1 kg potatis
3 st små morötter
2 msk olivolja
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
0.5 st grönt äpple
2 dl crème fraiche
1 msk grovkornig senap
2 tsk flytande honung
2 krm salt
1 krm svartpeppar
200 g grillost eller halloumi
1 st citron
1 msk olja
2 dl hackad persilja
1 krm chiliflakes
65 g babyspenat
Sätt ugnen på 225°C.
Rör ihop smör och örter.
Senapskräm: Skala och riv äpplet. Krama ur vätskan. Blanda det rivna äpplet med crème fraiche, senap, honung, salt och peppar.
Ansa blomkålen och champinjonerna. Skär blomkål, champinjoner, potatis och morot i tärningar och lägg på en plåt. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen ca 20–30 minuter. Ta ut plåten.
Klicka på örtsmöret och rosta ytterligare 5–10 minuter tills de får fin färg.
Topping: Skär halloumin i tärningar. Skär citronen i klyftor. Stek halloumin i olja i en stekpanna på hög värme tills de är gyllenbruna. Ta ut plåten och strö över halloumi, persilja och chiliflakes. Servera med spenat, citronklyftor och senapskräm.