En ny variant av den klassiska löksillen, denna blev jättegod och rekommenderas varmt till påsk eller midsommar! 🌸
March 15, 2024
1 dl vatten
1.5 dl strösocker
2 msk ättiksprit, 12 %
2 msk rödvinsvinäger
5 - 6 st hela kryddpepparkorn
1 msk hela rosépeppar
1 bit purjolök, ca 5 cm
1 st rödlök
1 msk finhackad dill
3 - 4 st hela filéer 5-minuterssill
1 st vitlöksklyfta
Blanda vatten och socker i en kastrull. Koka upp under omrörning tills sockret löst sig.
Tillsätt ättiksprit, vinäger, kryddpeppar och rosépeppar. Koka upp, sjud 1 minut. Smaka av, späd med lite vatten om den känns för stark, låt kallna.
Hacka purjon. Skala och hacka rödlöken. Blanda purjo, rödlök och dill med lagen. Häll spadet av sillen och skär den i bitar. Varva sill och lag i en burk. Dela och lägg i vitlöken.
Låt marinera i kylskåp 1 dygn.