En somrig cheesecake med mycket smak! Perfekt som förrätt eller på buffén.
March 29, 2024
200 g kavring
75 g smält smör
300 g skalade räkor
2 dl crème fraiche
200 g naturell färskost
1 - 2 msk finriven pepparrot
1.5 tsk dijonsenap
2 krm salt
2 tsk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk finhackad dill
2 msk finskuren gräslök
1 st liten rödlök ärtskott och dill till garnering
Mixa kavringen till ett smul i en matberedare. Rör ner smör. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Ställ i kylen.
Hacka räkorna grovt. Vispa crème fraichen och färskosten fast. Vispa ner pepparrot, senap, salt och citronskal- och juice. Vänd ner räkor, dill och gräslök. Bred ut smeten i formen. Ställ i kylen till servering.
Skala och skiva löken tunt. Garnera med lök, ärtskott och dill.