Servera detta på er nästa middagsbjudning, som förrätt eller middag! Servera med ett gott bröd 🥖 Det går bra att reda såsen (utan musslor i) mot slutet om man önskar tjockare konsistens.
June 4, 2023
1 kg blåmusslor
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 dl vitt vin
3 dl grädde
0.5 dl fiskfond
Persilja
Salt
Häll musslorna i en stor bunke med vatten. Salta vattnet och rör runt. Låt stå i minst 10 minuter.
Hacka schalottenlök, vitlök och persilja fint. Spara persiljestjälken.
Häll av vattnet på musslorna och skölj. Borsta musslorna och ta bort ”skägget”.
Stek lök och vitlök mjukt i en kastrull. Ha i persiljestjälken.
Tillsätt vitt vin och låt puttra någon minut. Ha i grädde samt fond och låt puttra upp. Smaka av med salt.
Ha i musslorna och låt koka under lock i 2-3 minuter. Skaka kastrullen med jämna mellanrum.
Toppa musslorna med persilja och servera tillsammans med ett gott bröd.