Med rosmarin & semitorkade tomater!
Original recept från www.instagram.com
June 1, 2023
25 g jäst
4 dl vatten
0.5 dl olivolja
1 tsk salt
8 dl vetemjöl
1 dl olivolja
1 msk flingsalt
Rosmarin
Semitorkade tomater eller soltorkad tomat (eller valfri smaksättning)
Smula jästen.
Häll i lite av vattnet & rör tills jästen lösts upp.
Tillsätt resten av vattnet, 0,5 dl olivolja, salt & mjöl, lite i taget. Arbeta ihop till en ganska lös deg. Gärna i en bakmaskin.
Täck med bakduk & låt jäsa 40 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg ett bakplåtspapper i en form Ringla hälften av olivolja på pappret & hälften på degen.
Gör små gropar med fingrarna & strö över flingsalt & rosmarin.
Sänk ugnen till 225 grader & grädda brödet mitt i ugnen till ca. 20-25min.
Eventuellt behöver du sänka ugnen lite till.
Servera gärna brödet ljummet & njut! 😋