RÄbiff kan helt klart vara det bÀsta som finns! Enkelt, men gÄr att variera pÄ sÄ mÄnga goda sÀtt. HÀr Àr mitt favoritrecept pÄ en klassisk rÄbiff.
May 4, 2022
700 - 800 g lövbiff
1 st rödlök
20 g kapris
500 - 800 g potatiskroketter
4 st Àgg
1 st pepparrot
1 burkar dijonsenap
1 burkar tryffelmajonÀs
100 g cornichons
6 cl konjak
200 - 300 g rödbetor
Kör kroketterna i ugnen, börja finhacka löken och rödbetorna, riv pepparroten och hÀll upp ingredienserna i smÄ skÄlar.
Mal lövbiff eller annat fint kött i köttkvarn, alternativt köp fÀrdigmald över disk (kan behövas förbestÀllning i en del köttfiskar).
Forma köttet till rund form, separera Àggulan och lÀgg pÄ toppen. Krydda över med svartpeppar och ev pepparrot. TillsÀtt en liten skvÀtt konjak pÄ köttet om du vill.
Servera med tillbehören vid sidan om tallriken eller i skÄlar. Jag gillar den klassiska varianten dÀr alla sjÀlv fÄr vÀlja vad de vill ta, istÀllet för att baka in senap och annat i köttbiten