Fräsch potatissallad med rödlök, dill, kapris och rucola. Häll över en smakrik senapsvinägrett när potatisen fortfarande är ljummen.
Original recept från recept.se av Sandra Palmqvist
May 31, 2023
600 g små potatis
2 st rödlökar
50 g små kapris, nettovikt
1 kruka färsk dill
65 g rucola
1 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
3 msk rapsolja
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
0.5 tsk salt
0.5 tsk grovmalen svartpeppar
1 st riven vitlöksklyfta
Tvätta potatisen och koka mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet, låt potatisen svalna och lägg i en skål. Potatisen ska inte kylas ner utan låt den ånga av och stå lite. Vinägretten ska hällas över potatisen när den fortfarande lite ljummen.
Skala och skiva rödlöken, häll av kaprisen, hacka dillen, skölj rucolan.
Vinägrett: Vispa ihop eller skaka vinägretten i en burk med lock.
Häll vinägretten över den ljumna potatisen, tillsätt lök och allt grönt och blanda väl.