Havsabborre (Sea Bass) är en annan traditionell grekisk maträtt som alla fiskälskare borde äta, när man reser till Grekland. Jättegott! 👍 🥰
June 3, 2023
2 st medelhavsabborre
Olivolja
Salt att smaka
Nymalen svartpeppar efter smak
0.25 st kopp färsk citronsaft
0.5 st kopp olivolja
1 tsk torkad oregano
2 st vitlöksklyftor, rivna
1 tsk senap (valfritt)
Värm ugnen till 400 °F, 200 °C.
Skär skåror på utsidan av fisken på båda sidor.
Ringla olivolja ovanpå och inuti fisken och smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg fisken på en ugnsplåt klädd med folie eller bakplåtspapper.
Rosta i 20 minuter.
Lägg alla ingredienser till ladolemonodressingen i en skål och vispa ihop tills det blir krämigt och emulgerat.
Servera dressingen vid sidan av fisken tillsammans med bröd och citronklyftor.