Såå mumsig och krämig nudelsoppa med lite sting!
May 29, 2023
2 msk röd currypasta
1 msk jordnötssmör
2 klyftor vitlök
1 tsk japansk soja
En skvätt fisksås
1 burk kokosmjölk
1.5 burk vatten (från kokosmjölken)
2 st laxfiléer, tärnade
1 tsk chilipulver
1 tsk korean bbq krydda, kan skippas
1 tsk vitlökspulver
250 g risnudlar
Rödkål
Morot
Salladslök
Chiliolja och sesamfrön
Börja med att fräsa på röd currypasta och jordnötssmör i lite olja, tillsätt vitlöken, fisksås och sojan och häll ganska direkt på kokosmjölken.
”Skölj ur” burken och använd den som mått för vattnet.
Krydda din lax med chili, korean bbq krydda samt vitlökspulver. Grädda i ugn eller airfryer på 200 grader ca 7-8 minuter.
Tillsätt risnudlarna i soppan och låt puttra tills de är den konsistens du önskar.
Häll upp i en skål och toppa med laxen och dina favoritgrönsaker, jag körde rödkål, morot och salladslök på min. Sedan ringlade jag över chiliolja och toppade med sesammix.