Fräsch & smarrig Tandoorikyckling sallad/bowl med myntadressing. Grilla eller ugnsstek kycklingen och njut!!
Original recept från www.instagram.com av @fias_food_etc
May 29, 2023
0.5 st lime
1.5 msk tomatpuré
1 tsk honung
2 msk rapsolja
0.5 - 1 msk chiliflakes
800 - 1000 g kycklinginnerfilé eller filéer
1 tsk spiskummin
2 tsk salt
2 tsk garam masala
2 - 3 st vitlöksklyftor
1 msk ingefära riven
250 g turkisk yoghurt
1.5 tsk koriander malen
1 krm svartpeppar
250 g turkisk yoghurt
0.5 kruka färsk mynta
1.5 tsk citron juice
0.25 tsk vitlökspulver
0.25 tsk salt
0.5 st honung eller nypa socker
0.5 st isbergssallad
0.5 - 1 st gurka
1 st mango/fp fryst (tinad)
0.5 st rödlök
1 dl cashewnötter
Blanda garam masala, spiskummin, koriander, chiliflakes, peppar och salt med yoghurt i en stor bunke.
Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda tillsammans med yoghurten och tillsätt olja, honung, tomatpuré och limesaft. Tillsätt den tinade kycklingen och blanda om ordentligt.
Ställ i kylen ett par timmar
Gör din din sås (mixa ihop snabbt med stavmixer och ställ i kylen tills du ska äta)
Skär/skiva allt till salladen.
Ugn: lägg över kycklingen i en smord form och kör ca 20 min i 175 grader. Den marinaden som hänger med kycklingen är ok, resten slänger du som blir över i skålen. Kycklingen är klar när dens innertemp uppnår 82 grader.
Om du grillar är det samma princip, låt marinaden ”rinna av” något och grilla, vänd på bitarna då och då tills de fått fin färg och grilla sedan färdigt på indirekt värme (lägg dem lite åt sidan)