Ca 45 minuter

Tandoorikyckling sallad/bowl med myntadressing

Fräsch & smarrig Tandoorikyckling sallad/bowl med myntadressing. Grilla eller ugnsstek kycklingen och njut!!

Original recept från www.instagram.com av @fias_food_etc

Sophie ”Fia” Vildahl

May 29, 2023

Ingredienser

Kycklingen

0.5 st lime

1.5 msk tomatpuré

1 tsk honung

2 msk rapsolja

0.5 - 1 msk chiliflakes

800 - 1000 g kycklinginnerfilé eller filéer

1 tsk spiskummin

2 tsk salt

2 tsk garam masala

2 - 3 st vitlöksklyftor

1 msk ingefära riven

250 g turkisk yoghurt

1.5 tsk koriander malen

1 krm svartpeppar

Mynta yoghurtdressing

250 g turkisk yoghurt

0.5 kruka färsk mynta

1.5 tsk citron juice

0.25 tsk vitlökspulver

0.25 tsk salt

0.5 st honung eller nypa socker

Sallad

0.5 st isbergssallad

0.5 - 1 st gurka

1 st mango/fp fryst (tinad)

0.5 st rödlök

1 dl cashewnötter

Gör så här

Blanda garam masala, spiskummin, koriander, chiliflakes, peppar och salt med yoghurt i en stor bunke.

Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda tillsammans med yoghurten och tillsätt olja, honung, tomatpuré och limesaft. Tillsätt den tinade kycklingen och blanda om ordentligt.

Ställ i kylen ett par timmar

Gör din din sås (mixa ihop snabbt med stavmixer och ställ i kylen tills du ska äta)

Skär/skiva allt till salladen.

Ugn: lägg över kycklingen i en smord form och kör ca 20 min i 175 grader. Den marinaden som hänger med kycklingen är ok, resten slänger du som blir över i skålen. Kycklingen är klar när dens innertemp uppnår 82 grader.

Om du grillar är det samma princip, låt marinaden ”rinna av” något och grilla, vänd på bitarna då och då tills de fått fin färg och grilla sedan färdigt på indirekt värme (lägg dem lite åt sidan)

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.