400 g blandfärs
1 st stor gul lök
2 st klyftor vitlök
Olivolja
2 msk tomatpuré
3 tsk sambal oelek
400 g vita bönor i tomatsås
400 g krossade tomater
1.5 msk vitvinsvinäger
Färsk eller torkad basilika
2 tsk timjan
Salt
Svartpeppar
Bryn blandfärsen på medelvärme och lägg i den fint hackade gula löken efter ett par minuter och pressa i vitlöken. Svetta löken till den blir mer genomskinlig.
Lägg sedan i tomatpuré och sambal oelek och blanda in det med de övriga. Låt puttra ett par minuter till.
Lägg sedan i vita bönorna och tomatpurén. Låt puttra på något högre värme än tidigare och häll i vitvinsvinägern och kryddorna. Låt puttra i ytterligare 10 min och justera smakerna enligt eget tycke av proportioner på kryddor, chili, vinäger och tomat. Ibland kan det behövas lite socker i också.
Servera med färskt bröd, en klick créme fraîche och kanske en sallad.