Om du vill laga något krämigt med en lyxig och djup smak ska du testa det här receptet på en ostig risotto. Jag lagade den till ren, så himla gott blev det! 😊
Original recept från www.ica.se
Nov. 20, 2023
3 dl arborioris
1 l vatten (till fonden)
0.5 dl konc kycklingfond eller grönsaksfond
1 st schalottenlök
1 dl torrt vitt vin
100 g västerbottensost
2 msk smör
Koka upp vatten och fond.
Skala och finhacka löken. Fräs ris och lök i smör i en stekpanna med höga kanter tills grynen ser "genomskinliga" ut.
Häll på vinet och låt det koka in. Häll på den varma buljongen lite åt gången. Rör om då och då. Koka tills riset är "al dente", 20-25 minuter. Riv osten fint.
Ta stekpannan från värmen och rör ner osten i risotton så att den smälter.