Härliga viltköttbullar där smaksättningen är hyfsat neutral då jag verkligen vill att viltet ska stå för de fantastiska smakerna! Servera gärna med potatispuré, gräddsås, stekt lök och rårörda lingon. Gräddsås som är en fet sås gör sig väldigt bra till just viltkött som är ett väldigt magert kött. Har ni inte alla tre viltslag som anges i receptet så kan ni utesluta något eller bara köra med en slags viltfärs med. Men just denna kombination gör sig så fantastiskt bra ihop. Antalet personer är ungefär detta är ett recept jag gör även fast vi bara är 4st i familjen men jag fryser sedan in resten för att ha färdiga köttbullar för framtida middagar.
May 1, 2022
500 g älgfärs
500 g vildsvinsfärs
500 g rådjursfärs
2 st gullök
3 dl mjölk
1.5 dl ströbröd
3 st ägg
4 msk viltfond
5 st enbär (krossade)
Salt & peppar
Smör & neutral olja att steka i
Vispa ihop mjölk, ägg, ströbröd och viltfond i en bunke och ställ åt sidan.
Skalla och finhacka löken & krossa enbären.
Bryn löken tillsammans med enbären på medelvärme med en klick smör tills att löken börjat få en gyllene färg.
Tillsätt den brynta löken i mjölblandningen och rör ihop.
Blanda ihop färsen och tillsätt mjölkblandningen successivt och rör hela tiden tills du fått i allt. (Detta steg kan utföras i en köksassistent) arbeta sedan ihop till en smidig smet, smaka av med salt och peppar.
Provstek gärna en köttbulle så att ni är nöjda med smaken på era köttbullar.
Stek köttbullarna i smör och olja tills de fått en härlig gyllene färg.