Nu närmar sig skolavslutningar, studenter och andra festligheter. Juni månad är fylld av firande och med dessa firanden mat och kakor i mängder! Mitt tips är att baka i långpannor. Det förenklar bakandet och man får många kakor att bjuda på. Här kommer ett recept på mazariner i långpanna som garanterat blir en succé på kakbordet!
Original recept från www.instagram.com
May 29, 2023
300 g mjukt smör
3.5 dl strösocker
3 st ägg
1.5 krm bittermandelarom
200 g mandelmassa
5 dl vetemjöl
2.5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2.5 dl mjölk
4 dl florsocker
2 msk vatten
1 msk citronsaft
1 dl frysta blåbär
Sätt ugnen på 200 °
Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Tillsätt bittermandelolja och riven mandelmassa.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i smeten växelvis med mjölken. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25×35 cm, med bakpapper.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt svalna.
Glasyr: koka blåbär i lite vatten i en kastrull så att de mjuknar och blir rinniga. Rör ihop florsocker, vatten och citronsaft. Bred försiktigt glasyren på kakan. Ringla blåbärskompotten över. Dra, med skaftet på t ex en bordskniv, ut sylten så den blandar sig lite med glasyren. Låt stelna. Skär i rutor. NJUT!