Vad sägs om ugnsbakad havregrynsgröt med banan, hallon, blåbär och nötcrunch till frukost eller mellis idag? Spana in det här sockerfria & mumsiga receptet på ugnsbakad gröt nedan 👇🏻
Original recept från www.instagram.com av @fias_food_etc
May 25, 2023
5 dl havregryn
1 msk psylliumfrön
1 tsk bakpulver
2 krm äkta pulver av vanilj
1 tsk kanel
0.5 tsk kardemumma
1 krm salt
0.5 dl finhackade torkade aprikoser/tranbär/russin
Olja till formen
1 st mogen banan (mosad)
2 st ägg
0.5 dl honung eller agave sirap
5 dl mjölk (jag tog hälften mandelmjölk utan socker)
1 msk honung/agavesirap
1 msk rapsolja
1 dl frön (tex solros/hackad mandel)
2 dl frysta bär (t ex hallon och/eller blåbär)
Vaniljkvarg eller grekisk yoghurt till servering
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
Häll ut blandningen i en oljad, ugnssäker form, ca 24 cm i diameter.
Vispa ihop mosad banan med ägg, honung och mjölk. Häll smeten över grynblandningen.
Topping: Rör ihop honung, olja och frön. Fördela röran över formen. Avsluta med att strö över bären.
Baka i mitten av ugnen 40-45 minuter, tills allt har fått lite färg. Höj ev värmen till 225°C de sista 5 minuterna. Låt svalna ca 10 minuter.
Servera gärna med en klick grekisk yoghurt (med sirap till om man vill ha det extra sött) eller vaniljkvarg. 😋