Jämna ut veckans ev. blodsockerfall/humörsvängningar och sötsug med de här goda mellanmålsmuffins med smak av nötig morotskaka vet ja! Glutenfria och naturligt sötade med honung & banan. Toppade med @paulunssverige mjuka nötmüsli.
Original recept från www.instagram.com
May 25, 2023
1 st stor banan
1 st stor banan
2 st ägg
2 st ägg
0.25 dl sirap/honung
0.25 dl sirap/honung
2 dl mandelmjöl
2 dl mandelmjöl
1 dl fiberhavregryn (glutenfria om du är allergisk)
1 st fiberhavregryn (glutenfria om du är allergisk)
2 tsk bakpulver
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
1 tsk kardemumma
2 tsk kanel
2 tsk kanel
1 msk riven kokos
1 msk riven kokos
1 st riven morot
1 st riven morot
1 msk rapsolja
1 msk rapsolja
1 msk mjölk
1 msk mjölk
0.5 dl nötter tex hasselnötter/cashewnötter
0.5 dl nötter tex hasselnötter/cashewnötter
0.5 dl soft müsli med nötsmör eller annan granola att toppa med
0.5 dl soft müsli med nötsmör eller annan granola att toppa med
Sätt ugnen på 180 grader.
Mosa banan och vispa ihop med ägg och honung.
Tillsätt mandelmjöl, fiberhavregryn, bakpulver, kardemumma, kanel, riven kokos och blanda ihop.
Tillsätt morot, rapsolja och mjölk och rör ihop.
Blanda i nötterna och toppa med lite müsli eller granola.
Kör ca 30 min i ugnen- känn med en sticka så att de är klara.
Låt svalna på galler.