Ca 60 minuter

Fish & Chips

Fish & Chips! En engelsk klassiker đŸ€© Det hĂ€r Ă€r komfort Food pĂ„ riktigt 😃

Alexander Lindgren

May 24, 2023

Ingredienser

Fisken

700 g torskfilé (skrei) 0,5 dl vetemjöl

Salt & peppar

Neutral olja till fritering

Frityrsmet

2 dl vetemjöl

2 msk majsstÀrkelse

1.5 msk bakpulver

3 dl öl (ljus lager)

2 msk citronsaft

1 tsk salt

Cayennepeppar (efter smak)

RemouladsÄs

3 dl majonnÀs

1.5 dl pickles, finhackade 2 msk currypulver

2 msk neutralolja salt & peppar

Till servering

Pommesfrites

Citron

Gör sÄ hÀr

Fisken

1. SkÀr torsken i mindre bitar och lÀgg pÄ ett fat & salta lÄt torsken ligga och rimma i ca 30 min.

2. Blanda vetemjöl med en nypa salt och nymald peppar, vÀnd fisken i mjölet och lÀgg pÄ ett fat.

Frityrsmeten

3. Blanda vetemjöl, majsstÀrkelse & bakpulver i en bunke. TillsÀtt öl & citronsaft och rör ihop till en slÀt smet. Krydda smeten med salt, peppar & cayennepeppar och lÄt sen smeten stÄ och svÀlja i ca 30 min.

RemouladsÄs

4. HÀll i oljan i en kastrull och frÀs currypulvret i ca 2 min lÄt sedan svalna.

5. Blanda ihop majonnÀsen med de finhackade picklesen & den svala currypastan smaka av med salt & peppar.

Fritering

6. VÀrm upp oljan till 160 grader, anvÀnd inte köksflÀkten under friteringen och ha ett lock till kastrullen tillgÀngligt utifall oljan skulle börja brinna.

7. Doppa de mjölade filéerna i frityrsmeten och fritera i ca 5 min tills de Àr hÀrligt gyllene. Fritera inte all fisk samtidigt för dÄ kommer temperaturen pÄ oljan sjunka och bli för kall. LÀgg de friterade bitarna pÄ ett hushÄllspapper och lÄt rinna av.

8. Servera med ny friterade pommesfrites, curryremouladen och citronklyftor.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis sÄ kan du samla alla dina recept pÄ en plats för att göra det lÀttare att planera, handla och laga din mat.