Fish & Chips! En engelsk klassiker đ€© Det hĂ€r Ă€r komfort Food pĂ„ riktigt đ
May 24, 2023
700 g torskfilé (skrei) 0,5 dl vetemjöl
Salt & peppar
Neutral olja till fritering
2 dl vetemjöl
2 msk majsstÀrkelse
1.5 msk bakpulver
3 dl öl (ljus lager)
2 msk citronsaft
1 tsk salt
Cayennepeppar (efter smak)
3 dl majonnÀs
1.5 dl pickles, finhackade 2 msk currypulver
2 msk neutralolja salt & peppar
Pommesfrites
Citron
Fisken
1. SkÀr torsken i mindre bitar och lÀgg pÄ ett fat & salta lÄt torsken ligga och rimma i ca 30 min.
2. Blanda vetemjöl med en nypa salt och nymald peppar, vÀnd fisken i mjölet och lÀgg pÄ ett fat.
Frityrsmeten
3. Blanda vetemjöl, majsstÀrkelse & bakpulver i en bunke. TillsÀtt öl & citronsaft och rör ihop till en slÀt smet. Krydda smeten med salt, peppar & cayennepeppar och lÄt sen smeten stÄ och svÀlja i ca 30 min.
RemouladsÄs
4. HÀll i oljan i en kastrull och frÀs currypulvret i ca 2 min lÄt sedan svalna.
5. Blanda ihop majonnÀsen med de finhackade picklesen & den svala currypastan smaka av med salt & peppar.
Fritering
6. VÀrm upp oljan till 160 grader, anvÀnd inte köksflÀkten under friteringen och ha ett lock till kastrullen tillgÀngligt utifall oljan skulle börja brinna.
7. Doppa de mjölade filéerna i frityrsmeten och fritera i ca 5 min tills de Àr hÀrligt gyllene. Fritera inte all fisk samtidigt för dÄ kommer temperaturen pÄ oljan sjunka och bli för kall. LÀgg de friterade bitarna pÄ ett hushÄllspapper och lÄt rinna av.
8. Servera med ny friterade pommesfrites, curryremouladen och citronklyftor.