Glutenfri och enkel att göra! đ„°
May 22, 2023
3 st Àgg
1.5 dl strösocker
2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vatten
+ 0,5 dl strösocker till att strö pÄ efter ugnen
200 g rabarber (ca 4 dl hackad)
150 g jordgubbar (ca 2 dl hackad)
0.5 dl strösocker
1. SkÀr rabarbern och jordgubbarna i mindre bitar. LÀgg i en kastrull tillsammans med strösockret och lÄt koka upp och sjuda 3-5 minuter och rabarbern kÀnns mjuk. Dra Ät sidan och lÄt svalna.
2. SÀtt ugnen pÄ 250 grader.
3. Vispa Àgg och strösocker poröst.
4. Blanda potatismjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med vattnet.
5. LĂ€gg bakplĂ„tspapper i en lĂ„ngpanna, 30Ă40 cm. Bred ut smeten jĂ€mnt och grĂ€dda i nedre delen av ugnen ca 5 minuter.
6. Strö strösocker över hela tÄrtbotten och vÀnd över pÄ ett nytt bakplÄtspapper och dra av papperet botten bakats pÄ.
7. LÄt svalna nÄgot, ca 5 minuter. Skeda över kompotten och bred ut den över hela tÄrtan.
8. Rulla ihop rulltÄrtan lÄngsida mot lÄngsida, se till att Ànden hamnar nedÄt.
9. Servera gÀrna med lite lÀttvispad grÀdde och fÀrska bÀr!