1½ zucchini
2 burkar tonfisk
Ett paket krossade tomater
Lite tomatpuré
1 st stor lök
Det som blir över på zucchinin
100g champinioner
½ paprika
2 klyftor vitlök
2dl creme fraiche
100 - 150 g färskost (vitlök och örter)
2 klyftor vitlök
Ooost! (riven gouda i mitt fall)
Mer ost (mozzarella)
Gör tunna skivor av zuccinin på längden med en mandolin eller osthyvel. Häll på salt på skivorna och låt dom vattna ur. Torka dom torra.
Finhacka lök, paprika, vitlök, champinioner och zucchini. Fräs i smör ett par min så allt mjuknar och löken blir glansig.
Häll i tomatkross och tomatpuré. Blanda runt och låt puttra ca 10 min.
Vänd i tonfisken. Smaka av med salt, peppar, basilika.
Blanda ihop ingredienserna till den vita såsen i en bunke.
Börja montera ett lager zucchiniplattor i en ugnsform och varva sedan tonfiskröra, vit sås och zucciniplattor.
Toppa med riven ost och mozzarella och basilika (körde torkad).
20min 200° i vanlig ugn.
Smaklig måltid 🙂