Allt blir bättre med nötter och bär, även en kokostosca! Jag gör liten sats i ugnsform, kör dubbel sats för långpanna.
April 30, 2022
* 100 g smör
* 2,5 dl strösocker
* 1 krm salt
* 1 tsk vaniljsocker
* 0,5 dl kakao
* 1,5 dl vetemjöl
* 2 ägg
* 1-2 dl frysta hallon
* 63 g smör
* 0,5 dl ljus sirap
* 3/4 dl strösocker
* 3/4 dl vispgrädde
* 100g riven kokos (byt gärna ut 1/4 mot kokosflakes)
* 75 g hasselnötter
Botten Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om till en slät smet. Sätt ugnen på 200 grader.
fördela hallonen i botten och bred ut smeten i en ugnsfast form, ca 10 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 18 minuter (gör kokostoscan under tiden).
Kokostosca Torrosta hasselnötterna i en stekpanna tills skalet börjar spricka och lossna. Grovhacka nötterna. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirap, strösocker och vispgrädde. Koka upp, sänk värmen och tillsätt kokosen. Låt det sjuda på svag värme i 5 minuter.
När 18 min gått, ta ut kakan från ugnen och bred på kokostoscan. Grädda i ytterligare ca 10 minuter tills kakan fått fin lätt gyllenbrun färg.
Ta ut och låt den svalna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.