Sommarens godaste sallad som funkar lika bra som huvudrätt som tillbehör
May 20, 2023
3 dl vatten
0.5 g saffran
1 st hönsbuljongtärning
2 klyftor vitlök
3 dl couscous
1 dl pinjenötter
2 st apelsiner
200 g körsbärstomater
400 g halloumiost
1 dl torkade aprikoser
65 g machesallad
1 st näve torkade tranbär
0.5 dl granatäpplekärnor
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Koka upp vattnet med saffran, buljongtärning och pressad vitlök
Dra kastrullen från värmen, tillsätt couscousgrynen och rör lite så att alla gryn blandas med saffransvattnet
Låt couscousen svälla i minst 10 minuter
Rosta pinjenötterna i en torr panna till de fått lite färg och lägg dem sedan åt sidan
Skala apelsinerna och skär filéer
Dela körsbärstomaterna på mitten
Hacka aprikoserna grovt
Skiva och stek halloumin till den fått lite gyllene färg
Luckra upp couscousen genom att ”kratta” i den med en gaffel
Varva couscousen med machesallad, apelsinfiléer, tomater, aprikoser och tranbär
Toppa med granatäppelkärnor, pinjenötter och halloumi
Ringla över lite olivolja, salta och peppra efter smak
Servera med ett stort glas mjölk