Den här tirasmu med jordgubbar/hallon är enkel att göra, det tar ca 30 minuter att fixa. Det går jättebra att förbereda i förväg och garnera med jordgubbar/hallon vid serveringen 🥰
May 16, 2023
2 st pack. savoiardi kex ( 2×200 g)
500 g mascarpone
4 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
250 g frysta eller färska jordgubbar
Saft av 1 citron
1 dl strösocker
2 dl valfri saft (utspädd med vatten)
Färska jordgubbar eller hallon
1 msk florsocker
Citronmeliss
Lägg mascarpone, grädde, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa med elvisp till en krämig konsistens.
Jordgubbssås/hallonsås: Koka upp jordgubbar/hallon, citronsaft och strösocker i en kastrull så att strösockret kristaller smälter. Mixa blandningen med en stavmixer till en pure. Häll såsen i en skål och låt den kallna i kylskåp.
Blanda ut saften med vatten och häll i en djup skål.
Doppa hastigt kexen i saften och lägg sedan ut dem i botten på en form och varva med jordgubbssås och mascarponekräm (spara en del mascarponekräm att spritsa din tiramisu vid slutet).
Garnera med citronmeliss, jordgubbar eller hallon. Pudra över lite florsocker.
Ställ i kylskåp i 2-3 timmar eller över natten.