Sommarmatens sommarmat - pastasallad. Lika god att äta direkt som kall dagen efter
May 16, 2023
4 st portioner pasta
0.5 dl pinjenötter
300 g zucchini
125 g mozzarellaost
250 g körsbärstomater
160 g milanosalami
65 g machetesallad
0.5 dl olivolja
Svartpeppar
Flingsalt
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen
Rosta pinjenötterna i het torr stekpanna till de har fått lite färg
Skiva zucchini och stek skivorna i grillpanna till de har börjat mjukna
Dra isär mozzarellan i mindre bitar med hjälp av två gafflar
Dela körsbärstomaterna på mitten
När pastan är färdigkokt, blanda ihop den med zucchini, mozzarella, körsbärstomater, milanosalami, machetesallad och olivolja
Salta, peppra och strö över de torrostade pinjenötterna
Servera med ett stort glas mjölk