Enkelt recept på kycklingfilé i sås. Perfekt bjudmat!🥰
May 14, 2023
2 kg kycklingfilé eller kycklinglårfilé
5 dl crème fraiche (kokbar)
0.5 dl soja
1 - 1.5 tsk sambal oelek
3 dl grädde (valfri sort)
Sätt ugnen på 175 °C (med över- och undervärme).
Lägg de frysta eller färska/tinade kycklingfiléerna i en ugnsform där alla filéer får plats att ligga bredvid varandra - för att de ska täckas jämnt av såsen.
Blanda crème fraiche, soja, sambal oelek och grädde i en bunke och rör om. (Om du använder äkta crème fraiche och vispgrädde så ta den större mängden sambal oelek och soja, använder du light-produkter så ta den mindre mängden. Smaka gärna av.)
Häll detta över kycklingfiléerna. Det är viktigt att filéerna täcks så mycket som möjligt av såsen.
Ställ in i mitten av ugnen i 175°C i 1,5 timmar. Om kycklingfiléerna är färska eller tinade så räcker det med 70 minuter.
Servera med ris, potatis, grönsaker.